A LITTLE BODY STORY (varning för mkt personligt inlägg)
Den här kroppen. En ganska vanlig sådan. Inte för stor och inte för liten. En fullt fungerande och frisk kropp. Min kropp. Så mycket skit och påhopp den fått ta genom åren. Så mycket elaka kommentarer och hat. Av vem?
Mig själv såklart.
För två år sedan vägde jag ca 12 kg mindre än jag gör nu. Jag kunde klara mig på en banan och en smörgås på en hel dag, jag orkade ingenting och sov bort den mesta hungern. Hade någon sagt till mig då att jag skulle gå upp 12 kg de närmaste två åren, så hade jag nog hoppat framför första bästa tåg. Det fick bara inte hända. Inte ett kilo upp. Nej, hellre ner isåfall.
Kläder sitter ju mycket bättre på en riktigt smal kropp, eller hur? Jag bar storlek XS, som ibland också det var lite för stort, men då var det ju bara lite coolt oversize, eller hur? Det skulle ju synas i bloggen om jag la på mig några hekto, hemska tanke. Bäst jag höll mig till min "diet". Så här i efterhand förstår jag hur sjukt jag tänkte. Det skulle aldrig slagit mig då, att jag faktiskt hade någon form av ätstörning. Allt handlade om yta, oavsett hur jag mådde på insidan, och tro mig, jag mådde allt annat än bra. I bloggen visade jag upp en glad, positiv och välmående sida och såklart - snygg. Men jag var inte sann mot varken mina läsare eller mig själv, eller ens mina närmaste. 
Idag, två år senare och 12 kilo större, har jag på något vis lyckats vända allt, jag vet inte hur, men jag orkar inte hacka på mig själv mer, jag är helt slut av det. Jag har gett mig fan på att tycka om mig själv, oavsett vikt, oavsett mjukare mage eller celluliter. Jag mår bättre, orkar mer och tycker faktiskt om mina kurvor de flesta dagar. Jag bär storlek S och jag älskar god mat. Vissa dagar kommer tankarna och hatet tillbaka, men all kärlek som numera finns i mitt liv tvingar undan det. Men, jag är inte där än, jag kämpar vidare med att acceptera och älska mig själv, varje dag. 
Vad vill jag säga med det här egentligen? Det vet jag inte riktigt, men jag önskar att det inte var såhär. Att så himla många avskyr sina kroppar, att inte alla mått är accepterade, att man är "plus size" så fort man bär större än S. Vem fan har bestämt det? Det här är den mörka och jävliga sidan av mode som jag hatar och eftersom jag alltid gått min egen väg så tänker jag heller inte följa denna. 
Jag ville helt enkelt öppna upp mig för er och berätta sanningen, och tyckte det passade bra som inlägg i utmaningen "Wild Card" för It Girls, då det är ett så himla viktigt ämne. Kan vi inte snälla hjälpas åt att börja acceptera oss själva och varandra för de vi är? Ingen kropp förtjänar att få så mycket skit, ingen. Kan vi inte bara vara glada för att vi har en kropp och en själ? Två fantastiska verktyg som vi borde använda på bästa sätt. Våra kroppar borde forma modet, inte tvärtom.
Jag vet att det är svårt, men kan vi inte sprida detta och tillsammans må bättre? Jag vet att det finns många som läser som känner som jag, och som brottas med sina tankar. Men jag lovar er, om jag kunde vända allt, så kan ni det med. Kämpa på, det tänker jag göra ♥
Mams

Min älskade unge, inte mkt du har berättat för din gamla mor.
Men jag vet ju att du haft det jobbigt. Men du ska veta att du är älskad ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Katrin

Så bra inlägg! Jätteviktigt och väldigt modigt av dig att dela så personliga saker. Hoppas att det kan beröra andra som sitter i den sitsen nu!

Svar: Tack snälla för din kommentar! Det var tufft att skriva om det eftersom jag aldrig direkt pratat om det innan, med någon. Känns fint om det kan hjälpa och beröra andra <3
Ingrid Wenell

Jasmine Elnadeem

Hey you, you have an amazing body and you still young to do all your dreams. there is no one shape or one size fits all. and as long as you happy and healthy, that's all what matters. Love your story. xoxo

Svar: Thank you so much for your input! You are absolutley right <3
Ingrid Wenell

ISA

Fina, hade ingen aning om detta.. såklart. Modigt att du vågar prata om det. Har själv (Still do?) slagits mot samma tankar och det är ett helvete. Så jäkla bra att du tog dig igenom det, livet är mycket roligare med energi! KRAM!

Svar: Tack vännen! Jag är så trött på att hålla tyst och försöka vara något jag inte är, så det var på tiden att öppna sig. Kram på dig <3
Ingrid Wenell

Anonym

Gud så himla bra inlägg! Jag har själv varit där och såhär i efterhand tror man att man varit i helvetet och vänt...
Lycka till och glöm aldrig hur vacker du är!!❤️

Svar: Tack för att du delar med dig, fina människa <3
Ingrid Wenell

Tuva

Åh. JA JA JA!! ALL kärlek till dig för att du postade detta. SÅ bra och viktigt inlägg. Tack för att du delade med dig. Detta gjorde typ min dag. Så bra!

Svar: Men åå gulle dej! Tror fler behöver dela med sig av verkligheten istället för att försöka måla upp någon slags låtsasvärld. Kramar till dig <3
Ingrid Wenell

Randi

Du är jättevacker!!

Svar: Tack fina du <3
Ingrid Wenell

Anonym

Tack för detta inlägg. Känner igen mig till 100%. Vi får kämpa vidare med självkänslan var eviga dag. I en bergochdalbana. Du är cool och modig!

Svar: Tack snälla du <3
Ingrid Wenell

Frida Larsson

Otroligt bra och viktigt inlägg. Känns som du skriver om mig .. Nämligen gjort en liknande resa, varit sjuk i anorexi och haft det tufft efter med att acceptera min nya kropp, den som jag är skapt för. Har varit jobbigt att kläder inte längre passar och att det är svårare idag att hitta kläder än när jah var pinnsmal vilket är så sjukt .. Jag är idag helt vanlig men så mycket svårare med kläder.. Något jag verkligen tycker bör ändras i modeindustrin.. Att en ska inte behöva vara sjuk för att se fashion ut eller kunna hitta kläder som sitter bra , mer mångfald och kasta plus size, vi alla är vår egen special size 💕✨ usch ogillar skarp fenomenet plus size och onesize.. Börja blanda lixom! Kram på dig!

Svar: åå vännen! Tack för att du delar med dig <3 Håller verkligen med dig. Har lixom storlek small fortfarande, men har fått mer höfter och kurvor och på en gång så sitter kläder helt annorlunda - eftersom de är sydda för en pinne. Så trött på att så många av oss ska må dåligt över det. Men man får kriga helt enkelt. Kramar till dig <3
Ingrid Wenell

Denise Sandberg

Så bra inlägg

Svar: <3
Ingrid Wenell

Isabella

Bra skrivet!! Jätteviktigt och du är jättefin :) Kram!!

Svar: Tack finaste du <3
Ingrid Wenell

Emma

Så Vackert skrivet, massor kärlek till dig!

Svar: <3
Ingrid Wenell

Caroline

Bra och viktig text!
Tror det tyvärr kommer bli svårt att "Våra kroppar borde forma modet, inte tvärtom"... men man kan alltid hoppas! :)
Hoppas du mår en massa bättre idag!

Svar: Vi måste hoppas! Vi kan inte bara ge oss för allt negativt här i världen :)
Ingrid Wenell

Ida Jansson

Så himla bra inlägg! VIKTIGT!Jag lider av ätstörningar sen 17 år tillbaka. Hatar att slå på mig själv. Allt självhat tar såå mycket kraft. Önskar jag kunde acceptera en viktuppgång och leva livet ist för att ha kontroll över min kropp. För det handlar om kontroll. Även att jag får positiva kommentarer om min kropp nu. Om jag går upp 10 kg så kommer ingen tycka min kropp är fin. Kanske? Men skit samma egentligen. Jag vill bara må bra. Flummig kommentar från mig men vill du ska veta att du är grym, stark, modig, vacker och alldeles underbar 😍😍

Svar: ÅÅ tack fina du för att du delar med dig! Du är jättefin! Förstår vad du menar med att det tar mycket kraft, enormt mycket! Så jäkla jobbigt är det. Klart du ska må bra! Du förtjänar det!! Ge dig fasen på det <3
Ingrid Wenell

Mariélle

Känner igen mig så mycket i det du skriver! Och det går upp och ner, hela tiden. Just nu befinner jag mig i en negativ spiral och det vill liksom inte ge med sig... Men jag ska försöka printa in i min skalle om det här att våra fantastiska kroppar aldrig ska behöva få ta mer skit. Det borde förbli så. Nu.

Tack för ett så himla viktigt, personligt och modigt inlägg av dig! Tycker du är en otroligt fin människa <3

Svar: Tack snälla fina du! Hoppas du kommer ur den negativa spiralen, de tar verkligen kål på en. Helt i onödan! Du är superfin precis som du är! <3
Ingrid Wenell

Joana

Så bra inlägg. Det är ganska sjukt egentligen att man känner sig så ensam om att ha gått omkring med den här typen av tankar trots att det ständigt visar sig att alla går omkring och känner likadant. Man blir stärkt av det ändå.

Svar: Det är vanligare än man tror! Vi måste våga öppna oss för varandra tror jag, och inte försöka leva i någon jävla låtsasvärld <3
Ingrid Wenell

Julia

Tack för det här inlägget! <3

Svar: <3
Ingrid Wenell

Lili

Tack för att du delade med dig, det är viktigt att ens röst får höras. Jag känner igen mig i mycket av det du skriver och tycker att du gör det på ett bra sätt. Det betyder extra mycket när någon som är så fashion som du säger det också. Att industrin verkligen är skev och bör ändras.

Själv har jag varit både underviktig och överviktig och båda delarna av skalan medförde mycket kroppshat. Först som naturligt underviktig: att jag inte kunde ha mer kurvor, vara mer "kvinnlig"- både jag själv och andra som sa detta. Senare som överviktig, då jag kände mig äcklig och fick kommentarer om att jag såg gravid ut. Och sedan som underviktig igen, fast då jag hade svultit mig dit och mådde inte bra varken fysiskt eller psykiskt. Trots min låga vikt såg jag mig dock som tjock och äcklig. Bara ett kilo till... Ändå kunde jag inte komma i Cheap Mondays största storlek på jeans. Trots att jag var underviktig med flera kilo, trots att jag var sjuk. Helt galet, kläderna är alltså inte ens skapta för sjuka människor. Man kan undra vilka de är skapta för egentligen. Modeskaparna själva? En vision? En docka? Ett skelett? Jag vet inte, men det är verkligen skevt att det ska vara så. Och att så många människor beter sig illa åt mot varandra och ser det som fritt fram att kommentera en annans kropp negativt. Vi bör verkligen alla tillsammans arbeta för att ändra detta! Och vara snällare mot oss själva.

Svar: Förstår precis vad du menar. Tack för att du delar med dig <3
Ingrid Wenell

Hemma Hos Felicia

så himla bra skrivet!!! <3

Svar: Tack fina <3
Ingrid Wenell

Jasmine

Ingrid, du ska ha stort tack för att du delar med dig av dina tankar. Modigt av dig!
Fortsätt att ta vara på dig själv och din kropp. Du är värdefull.
Kram

Svar: Tack snälla du <3
Ingrid Wenell

made by mary

Det är så sjukt det där. Hatade också min kropp mkt när jag var yngre, nu vill jag bara att den ska vara stark och må bra. Jag tror det blir så, man orkar inte tillslut. Och på ett sätt är det bra <3 För mig ändrades iom min Stroke, då bara släppte allt sånt där. Det enda jag ville var ju att överleva och må bra, vara stark.

Det är underbart att du delar med dig, vi har över lag en så skev bild av skönhet. ger andra komplimanger men ger oss själva skit. Och det där med att "plus size" är så jäkla litet. Jag är 164 cm och väger cirka 64-65 kilo, och det är ganska ofta den största storleken på H&M är den som passar mig eller så passar inte ens den. Jag är alltså det fetaste man får vara på HM (om man inte går upp till plus size). Det är faktiskt bara trams!

Svar: ÅÅ tack för att du delar med dig <3 Starkt jobbat att ha kommit dit där du är idag! Du är superfin! H&M:s storlekar är inget att gå efter, det är bara skit. Och jag jobbar ändå där. De ska inte bestämma hur vi ska leva <3
Ingrid Wenell

Cornelia

Så fint och viktigt. Tack för att du är modig och stark och delar med dig. Känner igen mig så mycket, fast på mitt eget sätt. Kommer ofta på mig själv med att hacka, hata, håna min egen kropp och jag hatar när jag gör det. Försöker låta bli men det är svårt. Känner mig alltid så himla stor och hatar det faktum (som du skriver) att allt över S är "plus size", får jag på mig S blir jag överlycklig men jag vill inte känna mig misslyckad och enorm bara för att jag har M på mina kläder... Åh. Vet inte vart jag ville komma med den här kommentaren men jag hoppas så HIMLA MYCKET att vi alla bara kan få känna oss accepterade och trygga i våra kroppar. Tack för att du bidrar till att skapa något bra!

Svar: Tack fina underbara du för att du delar med dig. Vi är på tok för många som känner så här och jag tror det hjälper att vi är öppna med varandra <3
Ingrid Wenell

Tora (torahansson.blogg.se)

Bästa jag läst på mycket länge må jag säga, behövde detta så himla mycket. TACK Ingrid. Kram<3.

Svar: Men åå tack snälla du <3
Ingrid Wenell

Ylva

Instämmer i hyllningskören. Viktigt inlägg, och modigt! Heja!

Svar: Tack <3
Ingrid Wenell

Lorissa Lovebomb

Jag kan typ inte må bättre, hatar fortfarande min kropp trots att jag är 26 bast, har gett upp på att jag någonsin kommer tycka om den.

Svar: JO det kan du! Jag är snart 28, så var alltså 26 för två år sedan. Det finns hopp jag lovar dig! Du måste bara ge dig fan på det och vara envis!! Styrkekramar <3
Ingrid Wenell

Julia Engman

Underbart inlägg och fantastiska bilder. Starkt gjort att publicera :-) Heja dig!

Svar: Tack fina du, det värmer <3
Ingrid Wenell

Annette

Väldigt tankeställande inlägg! Sjukt bra och intressant att läsa :)


Http://nouw.com/Nettan

Svar: Tack så mycket! <3
Ingrid Wenell

Silja

Fint skrivet! Stay strong❤️

Svar: Tack fina <3
Ingrid Wenell

Silja

Fint skrivet! Stay strong❤️

Hanna

Så bra att du skriver om detta! Modigt och starkt. Kram <3

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like